Followers

Tuesday, May 31, 2011

Ending Sinetron : CiNtA MeLoDy (^<,)


Haaaa, sape yg berani mengaku yang dye tgk cite ni tiap2 
hari Isnin - Jumaat pkol 6.30 ptg at channel 104 ?

 SAYA SAYA SAYAAA !!! haha 

Ntah laaa, x taw knape boleh melekat ngan cite ni..
Hmmm, sbb pelakon2 dye kot. hehee... comel2 belaka :D

Tpy yg sy x suke pasal sinetron Indonesia ni, cite dye berbelit-belit...
kalau dah bahagia tu, ade je rencana jahat laa, musibah laa, ape alaa.
Gerammmmmm !!! haha

Pastu, kalau dlm cite Indon ni, kite rase mcm nak bgy penyepak je kat watak antagonis (watak jahat) dye..
GrrrrrrRRrrr ,,, jahattt sgt kot. 
X berperi kemanusiaan.. Ish3
Tpy bgus laa kan, maksudnye dorang bjaye mainkan watak masing2 dgn excellent nyee... 
TAHNIAH laaaa kpade plakon2 hebat Indonesia ni :DDD

Haaaa, disebabkan geram ngan jalan crite dye yg berbelit2, sy malas laaa nak rse sakit2 hati ble tgk cite ni,
So sy search laaa ending cite ni. huhu... 
Skang sy nak share ngan korang plak ye. huhuuu..

Okkk, before that, kpade sape2 yg x tgk cite ni, sy bgy Intro sket ye pasal Sinetron nie :)



Melody adalah gadis yang sgt2 cute. Dye bekerja sebagai supervisor di sebuah perusahaan mie instant. Melody stay ngan nenek (Fatima), ibu (Nissa), tante (Hanny), dan dua sepupu (Agung n Jelita). Hanny dan Nissa adalah dua menantu Fatima yang tinggal serumah setelah anak2 Fatima (Fajri dan Fajar) meninggal pada mse yg same kerana kemalangan. 


Mse tu, hanya mayat Fajri yang ditemukan sementara mayat Fajar takk. Hal ini menyebabkan Nissa ni berkeras laa kalau suaminya masih hidup. Nissa selalu marah kalau Fatima ingin membuatkan makam untuk Fajar. Nissa marah dengan sbb bahawa tidak masuk akal laa buat makam tanpa ade jasad kann. 


Sementara itu Hanny sgt2 laa benci kat Nissa ni sbb dye rase bahawa suaminya meninggal kerana kelalaian Fajar memandu kereta. Hanny slalu menganggap Nissa adalah janda pembunuh.
(X masuk akalkan. Dah tentu2 ajal dan maut tu ditangan Allah)




Pn. Anggika (mak Elang) kawin ngan fajar (pak Bharata) utk tutup aib yg dye mengandung anak luar nikah (Elang). Then, ble Elang da besar, dye keje kat syarikat ayah n ibu dye. Melody pon keje situ. Pastu mcm2 laa trjadi n Elang n Melody jatuh cintak. haha. 
Ajeng (kawan elang sejak kecil) jelezz n berpakat ngan Pn Anggika utk pisahkan dorang sbb Pn anggika x suka Melody...


jahat kan Pn. Anggika n Ajeng... Grrrrrrr !

haha, sorry laa panjang sgt.. oklaah, senang cite, saya terus bagy ending je la ye..
okay2, ending dye, mcm ni
Scare ringkas dye mcm nie ~

Akhirnye Melody x bersama ngan Elang sebab Melody bersama ngan Raffi (=,=') hampehhh, haha 

>   Last2, Melody dapat tahu yg pak Bharata (Fajar) adalah ayah kandung nya 
(Elang tu bukan anak kndung pak Bharata)


ni video episod last nye :)

Alaaaaa, nape Melody x bersama ngan Elang ??? 
:"( penat tgk cite ni. wawawaaaaa...
haha, xpelaa, dah taw ending dye skang  (^,^)Y
Tpy ape2 pon,sy still best tgk cite ni.. sronok2...
Dapat gak isi mase lapang petang2 kann. hehe.




 Hmmmm,,, 
 Korang rase ending dye, 
 happy ending ke sad ending ??? 

58 comments:

niniey nour nenna said...

citer neyh memang besh , tp cam u cakap lahh , cam2 dugaan ada , gerammm sggt !

:)

iQa~ said...

ramai kwn2 i pun tgk cite ni...tp i xlayan sbb i mmg xkser cite seberang... heheheh~ =)

zaharina said...

best kan ^^ <3 i like it., but dah nak last2 tu slalu sngt tertinggal :'(

[ h a f i z ] said...

niniey : tulaaa, ble start nak happy je.. ade je yg x kena.. hadoiii.
hahaa

[ h a f i z ] said...

iqa : laaaaa,,, x suke cte seberang sbb suke fokus muka satu2 ea ?
hahaha

[ h a f i z ] said...

zaharina : best laaa jgak..
adik n kakak sume tgk cite ni. hehe.
xpe, skang dah taw ending kan. huhu

TikaSq13SayangMaja said...

Cite ni awal2 je best.. bile nak ending.. hampehh.. pnulis skripnye da x de idea... Melody ptutnye dgn Elang! klau raffi tu mati je kan senang!! x yah nak ssh kite boikot RAFFI...

[ h a f i z ] said...

tika : tulaa, mse awal2, best gak cite ni..
pastu ble dah smpai zaman kegelapan cite ni, dah start kureng best laa.
tpy still nak tgk gak..
haha, Raffi kan baik ???
emm, tpy nak buat cmne, kalau buat page suruh singkirkan raffi pon x leh.. cte dah siap..
haha... terima kasih tuan pengarah ye. haha

atiranur79 said...

Laaa ! igt ngn elang . rupanya ... HAMPEH tul . malas ah nk tgk citer nih lagi cuz dah tau ending dia . haihhhh (:

LoLLa AdeLLa said...

tamo dah la tengok . dah tahu ending !

[ h a f i z ] said...

atira : tulaaa, penat tgk kann.
igtkan ngan elang.. haha

[ h a f i z ] said...

even dah taw ending pon,,, kte still nak tgk detail2 nye kann.
alaaa, tgk je laa. huhu

atiranur79 said...

agak ah . jom kita saman pengarah dia ! HEHEHE . KIDDING .

[ h a f i z ] said...

haha, boleh ke ??? hhuhu

i'm Nieza said...

~ ops.., dah agk da, mcm ni endingnye,, tjok pon Cinta Melody., msti last Melody x kekal dgn 1st hero punye., mcm drama yg lain., exp drama Sekar.. *ape2 pon tiap ptg kne lyn sbb 1 fmly ske tngok..haha

nurulsyaheera :) said...

tknak tgok dh sbb dh tahu ending die , haha :P

[ h a f i z ] said...

hahaha,,, mesty dah expert tgk cite2 mcm ni kannn nieza ?
haha

... said...

as salam..


▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

saya reader baru blog ni. berminat nak tahu perkembangan entri dan blog .maka saya follow. jemput singgah dan follow jika sudi~

dah alam dah pakcik tak layan cinetron. hehe..teknik zoom muka tu yag buat pakcik bosan. buang masa.adei..

cuma nak tanya..

apa mood kamu sekarang ni? sebab? ( link entri saya ) meowww~

terima kasih. update2 selalu ;)

[ h a f i z ] said...

wasalam,, thanks sbb sudi jenguk2 blog ni..
btw, lawa "like" tuuu :D

khai said...

nice la cite ni..ni la padah duk jauj.memang aku xtau pape fiz tntg cite ni doe.haha

~tRah~ said...

ala...npa la melody x sma2 ngan elang??hoho..hampeh!

[ h a f i z ] said...

khai : rugi x tgk cite ni.. bley tahan gak cte nih.. huhu..
xpe, nnty balik msia, tgk laaaaa ye..

[ h a f i z ] said...

trah : dah takdir,, nak buat mcmne ken.. kui3 :PPP

SofieyAzwa said...

Heroin dia comelnya!!! Tp tak tengok

balqis said...

mcm comel la cite ni.
heee.
tp da malas nk tgk cite indon.
pajang sangat.

so sy tgk jepun/korea je.
:)))

[ h a f i z ] said...

sofiey : comelllll sgt2.. huhu

[ h a f i z ] said...

balqis : masalahnye cte korea jepun ni kurang kat tv laaa.
nak kene download/beli laa plak kan..
tpy cte2 dari korea jpun ni kbanyakan nye best2 n comel2. hehehhhh

najwa kamarudin said...

saya lagi layan Nora Elena dari citer nih . hauhauahuahau :D

[ h a f i z ] said...

najwa : best ek cte tu ?? pasal ape ek ?

Fatin Nasuha said...

a'ah!!! nora elena best!!! suke gler tgk cite tu!!!! aaron aziz ensem!!!! :D

~tRah~ said...

eee....x best la...mo dia ngan elang jg..hihi....

[ h a f i z ] said...

nasuha : laaaaa, sbb aaron je ke tgk cte tu ? hehe

[ h a f i z ] said...

trah : haha, nak buat cmne.. dah takdir cite tu laaa.
hmmm

Fatin Nasuha said...

abg hafiz: ne de....nasuha,,tgk cite tu,,,coz,, best! bkan sebb ada aaron jek,,,hihihi....tgk lar.... adaptasi dari novel,,

[ h a f i z ] said...

nasuha : haha, yelatu... hmmm .. pkol bape n tv bape ? n tiap2 hari ape ?

Fatin Nasuha said...

hehhe.....
-tv3
-pkul 7 mlm
-tiap2 ary isnin hngga khamis

:)

[ h a f i z ] said...

laaaaa, clash ngan cinta melody.. cmne ni ?

Fatin Nasuha said...

ahahahahahaahhaahha.....camne ek??? em,,
ta pelah,,,abg hafiz lyn cite abg hafiz tu,,,abg hafiz kan suke tgk cite tu an???...or,,,ble iklan je...abg hafiz tukar tv3..ahahahah amacam?? ok ta??? hihihi

atiranur79 said...

hafiz ,, boleh je . citer nth apa2 . hahah . layan nora elena lgi bagus :D

~tRah~ said...

pa blh wat la kn?terima sj la...:)

Fatin Nasuha said...

abg hafiz : jom lyn cite 'Amanah dalam Cinta' yg sdg bersiaran d tv3....

-tv3
-pkul 2 ptg hngga 3 ptg
-ary isnin hngga kamis

[ h a f i z ] said...

nasuha: waaa, ble iklan, tukar2 ek.. huhu.
good idea :D

[ h a f i z ] said...

atira : nak layan jgak laa. huhu :D

[ h a f i z ] said...

trah : haha,, iyolahhh

[ h a f i z ] said...

nasuha : cte pasal ape tu ? hmmmm

Fatin Nasuha said...

abg hafiz : heheh...yes! good idea,,,hahaha....amanh dalam cinta tu,,cte dye tntg,,seorg gdia nme dye julie,,dye tnggalkan pakcik dn mkcik dye sbb nk g daftar u,,,pas ue,,dye trjumpa seorg laki ny,,nme dye ntah la,,,laki tu ckp,,dye bole teman si julie ny dftar u,,kira tlg ajar lah,,then,,dyeorg g nek bas,,,laki ny jhat sbnrnye,,dye nk duit si julie ny,,,dlm bas,,julie kate dye rse ngntok,,,so,,dye nk tdo,,laki ny ckp,,dye boleh pgg kan beg dye,,ble,,dye julie bgn tdo,,dye tgk,,laki tu x de,,n duit dye dah hlg,,laki tu amek,,,pas ue,,ade spsg suami isteri ny,,,dye surh si julie sbar,,,pas tu,,,suami isteri ny,,,nme dye arvino ngn meetha,,cite psal kisah dyeorg,,yg dyeorg kawen,,tpi,,keluarga si arvino ny,,ta suke,,,mase tu,,dyeorg nk g umah arvino,,coz,,ulangtahun mk dye....dyeorg hrp,,yg kuarge arvini terima meetha n restu perkhwinan mereka dgn adenya ank sulong mereka...(dyeorg bwk ank dyeorg skali)...tetiba,,bas yg dyeorg naek tu,,,hlg kwlan,,,n terbabas,,,si arvino mati,,yg julie lak,,,mse tu ngah pegg ank suami isteri ny,,,meetha,,wife arvino,,,mse tu da nk mati,,kira nazaklah,,heheh...julie jmpe dye,,,n,,meetha ckp,,,suh julie cri datuk n nenek dye,,,n,,pastikan yg vino(ank arvino n meetha) bahagia,,,so,,,julie crilah,,,,bla...bla...bla...akhirnye,,julie jumpe,,mk n ayh arvino,,ayh dye dah bole terima cucu dye,,,but,,,mak arvino ta.... yg selanjutnyr,,tgk esok ye.... ta bape ingat lar... heheh...

pnjgnye~!ahah :)

[ h a f i z ] said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, complexnyaaaaa.
hahahhahahahaaa

Fatin Nasuha said...

abg hafiz : hahahhahahaha...tau ta pe.... bace,,bace jugak,,,,fham ke????

[ h a f i z ] said...

haha,, x paham sgt :PPP

Fatin Nasuha said...

tgk kat utube lah ye,,hihihihi...jgn lupe tgk tau pkul 2 jap agi,,,,tv3...hheheh :)

[ h a f i z ] said...

x tgk lagi laa tadi..
ade hal..
renew IC hehehhhh

Fatin Nasuha said...

ouh,,,,it's ok!!
kalo ade ksmpatan tgkla ye,,,mnggu dpan!!!
:D

♥MUNIRAH♥ said...

alaaaa..lawak seantero betOlllll...
baik xyah tgk...aeshhh...
(^∇^)

twinkleshine said...

ofcoz larh sad ending ! xnmpkk ke mkew elang macam nak nangis ?? haha ! sbnrnyew,, melody da nak jmpew nan elang sblum diew kawen nan raffi agy. p raffi xnak dgar cpew nmew ayh raya. :)) tgoklahh citew pengantin remaja laq. kol 2.30. citew uee besz kott.

[ h a f i z ] said...

btul2.. skang ngah syok layan cite pengantin remaja...
ROMANTIK GLE :D

SmiLebUTsimPLe said...

ngeh..sad ending..x dpt nak tgk ending dye kt tb..klu tgk sti x jd sad ending..huahua..sob3

i'm Nieza said...

:) yup hafiz., slalu da lyan drama tjoknye watak utame>JELITA>INTAN> mmg pnjg la citer dy., ni ttp tunggu Cinta Melody punye ending., n ade iklan cter bru lak.,>Kawen Masal kot tjok dy.. mcm best je..slamat mn0nton @_@

Sunnyshyne said...

mula2 jew best..ble da tengok ending je terus x tgk da..hahahahah:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...