Followers

Friday, April 22, 2011

7 things ~ girls love it but boys hate it



Do you realize that girls have certain habits that are sometimes difficult to understand ?

some of the difficult nature of girls are hard for boys to accept. apekah itu ? 

come on !!! recognize and appreciate your girl  :)






1. barang2 kat bilik mndi
girls : shower cap, body scrub, hair conditioner, masker, span mndian, foot scrub, segale jenis berus dan pelbagai lagi khazanah yang ade kat bilik mandi tu... gile laa, skali mandi je, guna sume barang2 tu..
boys : cume perlukan berus gigi, ubat gigi, sabun mndi n pencuci muka je. sempoi kan ,,,




2. shopping
girls : 24 jam pun x cukup sbenanye utk girls ni. Lagi2 yang anggap shopping is the best therapy for stress. Girls ni akan cuba dalam 10 pasang baju dari sume boutiques tpy,,, maybe akan beli 1 or 2 pasang jer. " x leh beli terus la sayang, kene survey dulu, takut jmpe yang lebih lawa nnty menyesal plak " tu je laa alasan nye, kui3
boys : singgah 1 or 2 kedai, pilih ala2 kadar asal smart dah laa, bayar, pastu balik !!!




3. cit cat (berbual)
girls : memang terkenal ngan sikap suka ckp bnyk ni especially kalau nga borak ngan BFF dorang.ish3... Daya pemikiran dorang sgt mudah merangsang topik2 hot perbualan. Kalau dah ckp, mak oii, susah nak berhenti lagi2 gossip.. shhhh ,,, hehe
boys : lgy prefer memikirkan topik yg penting n tertentu je.. xde la meleret-leret sangat. tpy kalau ckp pasal bola or kereta agak boleh setanding ngan girls la. hehe




4. menangis :'(
girls : dengan menangis ni, dapat melegakan perasaan, itu laaa kaum hawa ni.. dorang ni mampu nangis 3-4 kali sehari. pcaye x ? bende kecik pun boleh nangis taw,, baik2 k korang, sbb girls are very99 sensitive. yang x bleh bla tu, asal tgk cite hindustan je, msty nangis even dah tgk bnyk kali. haha
boys :susahhh nak kluarkan air mate kecuali sesuatu yg betul2 menyentuh lubuk hatinya. kalau nak nangis pun, slalunye lelaki x tunjuk depan orang lain..




5.quiz @ trivia
girls : kan ade banyak kolum berbentuk quiz kat majalah, akhbar n internet kan especially berkaitan ngan cinta n couple2 nih ??? itu la antara feverett kaum wanita ni. Dorang sangat excited  nak try dan mudah terpengaruh ngan jawapan di pengakhiran kuiz..
boys : lebih suka kuiz yg menguji ketajaman minda n yg mencabar.. yo !!!




6 :flower and chocolate
girls : dorang ni kalau dapat bunga or coklat, msty cair laaa. huhu. Dorang kate ade makna disebalik warna ros yang dorang dpt dari BF dorang tuu. Then, kalau dah dapat coklat, mak aii, excited gila. diet pun kemana. hehee.
boys : lebih suke benda2 yg besar n bermakna mcm tiket "Formula 1"  or LCD 32 inci ! biar berbaloi beb kalau nak bagi hadiah. 




7. telenovela @ cerekarama
girls : ni mmg feveret kaum wanita ye. Dorang sanggup tunggu kat depan tv semata-mata nak tgk drama bersiri feverett dorang. keje2 rumah sume diketepikan dulu, jangan ganggu nak layan soap opera kegemaran dorang
boys : Ah, ! buang masa je layan drama2 ni, mostly jalan citenye berbelit-belit n x mencabar langsung !






 p/s :  pendapat di atas x semestinya tepat ye ... tpy mostly mcm tu la... :)
suarakan pendapat korang ye ...










Adios~

29 comments:

cikshahida said...

uii kutuk pmpuan nmpak :p
nti kang laki yg melebih2 dpd pmpuan lain plak jdinye..ha3

:: Emyra ROsly :: said...

hahaha..btw nice entry laaa...xbosan membacanyer...actually best laa entry nie..=)

[ h a f i z ] said...

cik shahida : bukan kutuk laaa. haha, terasa ke ???? actually tgh try nak memahami girls ni. x salah kan ?

fUzAhEeChUl~ said...

huhuhu kebanyakan perempuan MACAM TU!!!
tpi malangnye bukan DIRI NI~~~
dua benda x sama....SHOPPING and BARANG2 KT BILIK MANDI~~~FLOWER TOO~~~
oh no!!!! i'm simple like BOYS!!!! hahahaha

[ h a f i z ] said...

emyra : thanks a lot :)))
tibe2 idea dtg tdy ...

AIMIE JAY said...

Haha.. Ini la sifat gurl..

HARYANI said...

uishhh agak betollah. tapi ada je girl yg simple (:

[ h a f i z ] said...

fuzah : x sume pompuan n sume laki mcm tu..
stiap org berbeza meyhhh...
dont worry ,,,
:)

hieda yusof said...

DISLIKE,DISLIKE,DISLIKE-.-

yayanieqa said...

ok, how about lelaki plak?

[ h a f i z ] said...

hieda ; hahahaa, nape ?

[ h a f i z ] said...

yayanieqa : tungguuuuuu entry lpas2 ni.. nnty k. huhu

Salihah said...

hahaha.. nice.. :)

[ h a f i z ] said...

salihah : tqtqtq :)

Salihah said...
This comment has been removed by the author.
haha said...

haha , kelakar ;p;p

Izyan Masri said...

MENANGIS TU MEMANG TADA DALAM LIST I.ECEY.AYAT BERLAGAK PULAK ^^

[ h a f i z ] said...

waaa, big girls don't cry :D

msdw said...

i never feel that way..like chocolates and flowers and all that stuff...muahaha...shopping betul...cerekarama>>>for god sake!!!!takde maknenyer..especially citer indon ntah ape2 tue..menangis tgok citer hindustan tu takde pun...haha...ok,i know guys tak secomplex girls...

karut marut inche hlovate said...

boleh diterima pakai tapi yg no 4 n no 6 x stuju sgt hihi

dah0uri said...

tak semue pempuan cm uh... ade je yang tak buad bende uh... tapi most... bule dikatekan buadlah... but for me... no.4.. jarang sangat... no5..tidak same sekali.. kecuali a if orang tanyer.. n no.7.. ngee~~ sangat lah an.. but tok korea n jepun je.. sinetron" or telenovela.. erk... pk 2 3 kali na tgok.. tee hee!! :p

nur kesayanganku said...
This comment has been removed by the author.
nur kesayanganku said...

nice :)
no4 tu btl la, pompuan kn snstve,huhu
laki xd nye nk nagis2, ego tnggi! hahaha

Myz Isya~^^ said...

yg psal cite hindustan tu skrang dah turn out jdik cite korea. zaman dah berubah~^^. yg no 1 tu mmg btol lah. bru realize it.

Lel@k! M!$tEr! said...

kenyataan kehidupan.. gulz sangat cerewet.. boy u r sempoi... perlu ker amik masa yg lama tu benda2 yang x perlu... Simple, Sempoi, Smart, Sweet that boy.. Gulz = gedik, sophisticate, complicated.

zaharina said...

Nice entry ! :')

[ h a f i z ] said...

thanks zaharina :)

nadiah itu saya said...

haha ...sukanya entry ne !!

Anonymous said...

It's appropriate time to make some plans for the future and it's
timе to bе hapρy. I hаνe rеad thiѕ pοst and if I
could I ωant to suggest you few interesting things or tipѕ.
Μaуbe you can writе next aгtiсlеs refеrring to this article.
I deѕire tο read even more thingѕ about it!


my ρаgе; http://brookbowen.jigsy.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...