Followers

Wednesday, June 15, 2011

When did you know that he/she had be ur BEST FRIEND ?


Assalamualaikum sume.
Hari ni hafiz nak cakap sket pasal friendship...
Apekah mksud persahabatan bagi korang and mcmne korang menilai sesebuah persahabatan tu ???

A true friend is a person who :

brings out the best of you
tells you the truth
loves
supports
cheers
trusts
respects
cares about

 YOU !

Itu laa secare ringkasnye ..
Oryte2. sbenanye hafiz nak tanye korang ni..
Mcmne korang 1st time jmpe n kenal ngan best friend korang ?

Adakah dye org yg poke kamu time rehat kat dalam kelas dulu, 
or adakah dye org yg muncul apabila korang kelihatan bosan duduk sorang2, 
or adakah persahabatan brmula apbila korang dikenalkan oleh rakan yg lain, 
ataw berjumpa semasa aktiviti koko dimana korang sign up kelab n persatuan yg sama, 
ataw korang start kenal melalui myspace / facebook ???

Haaaa, banyak kemungkinan kann :)

murshid
Skang ni hafiz nak cite mcmne hafiz jmpe best friend hafiz, lpas tu korang pulakk taw =)
1st skali nak bgtaw name dye dulu. 
Nme dye Murshid bin Murat.
Mule2 pasan dye time Minggu Penghayatan Islam kat ASiS 
(mse form 4). 
Dye nyanyi opening utk kumpulan nasyid rumah bendahara.
(dalam hati, sedap jugak ek) haha, ape2 pun rumah aku yg menang, rumah syahbandar !!! huhu
Lpas tu slalu gak la terserempak kat surau la, dewan makan la tpy x pnah tegur pon. yela, mase tu baru je 
1, 2 bulan masuk ASiS...


Then, ade satu hari tu, hafiz terbace kat notice board. 
Kumpulan Nasyid skola nak buat audition, 
nak cari pelapis budak2 nasyid baru..
Dah abg2 senior asik push ktorang supaya aktif, Hafiz ape lagy,,, 
try la pgy audition...
Then jmpe lagi dye. Waaaa, sdap sore, boley tahan.. Mse tu ktorang tegur2 gak laa, tpy sikit2 ja sbb yelaa, masing2 segan. kah3...
Haaaa, dipendekkan cita, 
ktorang berdua terpilih utk join kumpulan nasyid skola.
Lpas tu, haha, jgn cakap laaa ktorang ni dah macam kembar melekat. keh3 ...
Kat mana ade MURSHID, kat situ ade HAFIZ ... 


X abis2 ktorang ni.. asik nyanyi je 24 jam. Asal jmpe je nyanyi, asal jmpe je melalak.. 
Macam2 gak aktiviti2 nakal yg ktorang buat.. 
Pnah kitorang ponteng solat tarawikh mase bulan pose. Ktorang lepak kat dorm je senyap2. Haha, mase tu zaman nakal2 lagi.. Yela, solat tarawikh tu diwajibkan kat ASiS. 
Ade gak satu kes yg lebih extreme dimane ktorang smpai kene rotan ngan warden..
Haha, biase laa budak skola kann.. 
(kes ape ??? x leh dihebahkan. haha. maluuu)
Banyak gak ktorang buat keje2 gila same-same XD

hafiz top fan dye kat fb. haha
Then kat ASiS ni, cikgu slalu suruh sy perform utk minggu itu laa miinggu ini laa. haha, tension !!!
Bila nak ajak Murshid perform skali, dye x nak. Almaklumlaaa, dye ni pemalu sket. Tpy dye slalu laa bagi idea utk performance, sbb sy ni agak kaku kat atas pentas. haha...

time sama2 perform mase bulan kemerdekaan kat ASiS

Skang ni dye samik physiotherapy kat UiTM Puncak Alam. Dah dua kali dapat Dean List..
cayalahh Murshid... (Dye ni rajin kott) haha, jelezzz.

 Bnyk agi nak cite tapi takot pnjang sangat. hehe.. 
 Korang lak ? Mcmne korang 1st time jmpe best friend korang ??? 






Adios~

20 comments:

methylene blue solution said...

friendship a common thing, true friendship is a rare..

cik hidayah said...

ni cerita saya..
http://hidayahmystory.blogspot.com/2011/05/special-entry-for-special-person.html

[ h a f i z ] said...

methlene blue : its rare but its not impossible to find :)

[ h a f i z ] said...

cik hidayah : ok. jap.. nak ushaa nii

Tita Eftita said...

Salam hafiz~
haha, first tyme nak komen kt sini
aku dpt first best friend aku masa f4, but only declared to be best friend mase f5. ceh, hehe!
kenal masa kitorg sama2 jadi volunteers utk aktiviti MRSM. heeee.

Alhamdulillah

ainul mardziah said...

my best friend dlu my enemy =)hehe

SmiLebUTsimPLe said...

bez dpt gle2 ngan mmbe..ngeh..wat peraturan sniri kat skola..ahaha..huu..mmg syok ngan mmbe rpt@ best fren..tp kne pndai la plih kwn kan..btw,tingat gak kat skola nyorok dlm locker x g prep..seb x kntoi..ngehhh hehe..

Anonymous said...

murshid...
arghhhhhhhhhh ... malunyaaaaaaa

Anonymous said...

zerainiiiiiiiiiiiirrrrrrrrrr

woi. physiotherapy lah

methylene blue solution said...

agree..:)

[ h a f i z ] said...

tita : waaaa, yayyy. tita dah komenn..
sape name kawan baik tita tu ?
laki ke pompuan ?

[ h a f i z ] said...

ainul : tulaaa, ramai gak yg same kes ngan awk.. dulu musuh.. skang kawan baik !!! cayalahh :)

[ h a f i z ] said...

smilebutsimple : bezz kan bile teringat wktu2 nakal zaman skola kann :)))
such a sweet memory :D

[ h a f i z ] said...

anonymous a.k.a. murshid : hehehh, dah buat correction daaaa.. keh3

[ h a f i z ] said...

methylene blue : :D

SmiLebUTsimPLe said...

btul3! sokong..baru ade kngn kat skola..terkenal dgn kenakaln..haha

Fadhli Zainol said...

terbaik la!

[ h a f i z ] said...

smilebutsimple : memory mase skola laa memory yg paling sweet kan :)

[ h a f i z ] said...

fadhli : tqtqtqtq :D

TitaEftita said...

pompuan la! kalau lelaki tu namanya husband. ceh, haha. farah nadia nama dia.. :DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...