Followers

Friday, February 4, 2011

who am i ?

mse bby


Sape sebenarnye sy ni ? hmmm, sy pun x abis discover agy lorh, hak3.. Tpy yg sy taw la,  first time nmpak dunia ni (actually nmpak doctor n nurse dulu) pd 8.05 am 1 july 1992. Keluar2 je dah berat daa bdn ni, 3.67 kg kot. kire berat la jgak kan. huhuu, nseb baik ble dah besar x gmok sgt (berat skang 66kg hehe). then x lama lpas tu, dpt la nama yg simple nih, 
MUHAMMAD HAFIZ BIN ZAINAL
sy duduk ngan nenek ngan atok sy smpai la 4 tahun. Best tu dpt duduk kat kampung 4 tahun.
kire sy ni mmg cucu emas dorang la, hik3...
tpy mmg nakal gile wktu kecik, mulut tu ckp lepas je. haaaha.
Ade pernah skali tu ade kenduri ape ntah (x igt la plak), sy nmpak la sederet org tua duduk.. Then, selambanye sy tunjuk kat muka sorang2 smbil ckp " haaa, yg ni tua sgt2, x lama lai mati lah, yg ni muda sket , haaa yg ni tua sket dari yg ni..... " Ya Allah, knape la nakal sgt hmbamu ini mse kecik. ish3.

time skola (budak hingusan lagi ha3)


Ble dah 5 tahun je, sy dok ngan parents la. Then bdak nakal ni pon msuk la Strawberryland Kindergarten. Dekat je ngan umah. Yg bestnye tadika ni, keje dye asik nyanyi, menari .. tu jelaaa. haaa.. 
Pastu ble dah msuk drjah satu,  start larh tension. Yelaa, keje skola melambak-lambak. waaaaaa, penat taw..pagi pgy skola agama (SABBU), petang plak pgy skola kebangsaan (SKBU2), tpy tu sume berbaloi k.. then msuk skola menengah (SMKTU), mmg agak kecwa laa, sbb x dpt mrsm or sbp. 
Grrrrr, tpy xpe, org kate kalau nak msuk asrama better mse form 4, x kene buli. heheee. kat smktu ni sy teramat lah low profile. sy ni just bdak skema kesayangan cikgu je la. ha3...
then after PMR, Alhamdulillah dpt gak msuk sbp (ASiS). At least terkawal la sket, xde la bnyk main mcm dok kat rumah kan kn kn,,,



anugerah cemerlang SPM


Skejap je rse dok kat ASiS 2 tahun ni, lpas spm, naik 8 kg... perghh, ni sume sbb mkn sedap je kat umah smpai x igt dunia. huhuu,,
Then, berbekalkan result spm tu, wlwpun kene reject JPA wawawaaaa, dpt gak msuk UM amik asasi sains hayat. Alhamdulillah la. 
Wlwpun ssh nak survive amik sains hayat ni, sy try gak yg termampu. Agak2 kalau dah hilang semangat tu, sy ske nyanyi n hayati lyrics lgu hero - MC .. hik3. lagu feveret tuu.




doctor wannabe 




hmmmm, kalau nak ckp pasal ambition sy ni, i am more to music n singing laa.
ade gak membe2 yg suruh msuk prgram realiti tv ni mcm OIAM, AF ke kan, tpy ntah laa.
Kte tggu n lihat jela mcmne nnty... ahhahaa.
 tpy career mcm tu x mnjamin mse dpan, huhu so, x leh la nak involve sgt skang ni.
 besides singing, i love science especially biology,  :)
ramai gak family members yg cdg suruh jadi doctor, tpy... to me,
khidupan sbagai dr ni xde life lorhh (bgy aku la,, stiap pndangan org lain2 k)
then, ak decide nak jadi dentist sbb dari kecik pun sy ni ske memerhatikan gigi org (haha, xde keje).
niat nak smbung kat UM msuk fakulti pergigian tpy tempat terhad gle.
dye nak dlm 70++ student je satu Msia ni. Bygkan la competition dye ngan bdak matriks, asasi, STPM n diploma agy. hmmm, ntah laa, doa2kan la ye sy dpt tempat kat UM ni...
Amiin.



nyanyi3 x habis2, hahaaa

one of my weaknesses kan, x leh stop nyanyi aw, ahhaha, smpai roomate pun dah bosan daa. ksian dye ha3.
gmba kat atas ni mse malam penutup minggu haluansiswa UM (mcm minggu orientasi la) agak cowakk laa, yelaa bru seminggu msuk UM dah kene perform dpan 1400++ org kot. lagu hero , huhu. Buat pejam mata jela mse kat ats stage tu, ahhaaa..
just utk pengetahuan korang, sy mmg minat chis brown n mariah carey ni.
sbb dorang mmg ade x factor laa.. lgypun lagu2 dorang suite wif my soul.
tpy sy ni layan je sume lagu k.. hoh0ho.


ni la plus minus about me (simple life je)

(ish3, sy ni merepek je pnjang)

lpe lak nak ckp pasal name blog ni 
" fly lik3 a bird" ?
coz i feel that i want to be bigger than who i am now (haha, merepek lagy)

I don't want to be afraid to fly and I just want to spread my wings.
Open up a new door coz there are always so much more inside undiscovered.
to people out there ,,,
Just spread your wings and just flutter right into the sun.
Aim for the biggest n greatest star (the sun) kay !!!
when u feel like hope is gone, just look inside u and be strong...




Adios~



















34 comments:

Nadly said...

Good start :)

[ h a f i z ] said...

thanks nad,,,
bru berjinak2 je,, kalau ade mse nnty bgy la tips sket2. hak3

Nadly said...

sure. boleh nye :)

liana..that's my name said...

gorgeous blogger and you have the best start

[ h a f i z ] said...

hak3,, blogger yg ni x gorgeous kay, baise2 jek.
btw, thanks liana,,, just a simple start i guess.
:)

[apit] said...

wow ..such a nice start..
btw nice blog n path..
i'll be follow u then
(^.^)

[ h a f i z ] said...

hoho, u have my name...
thanks,

ND said...

nice start^^

farhan zainudin said...

waa...bru bjinak2 ngn blog ka..haha
follow my blog http://wwww.paanzai.blogspot.com

Layyinul Harir said...

salam...aper pon sgt menarik...((:....

[ h a f i z ] said...

thanks aima

HaZry said...

good intro

[ h a f i z ] said...

tenkiu hazry,,, simple je laa.
len kali kalau ade mse sesuai..
i'll write something more interesting,
insyaALLAH

Anonymous said...

Baggos2..comey2..

[ h a f i z ] said...

;p
xde mknenye comey. ha3

taugegureng said...

besday same dgn ibu sy..ngeh3x~

[ h a f i z ] said...

laaa yeke... kene bgy hadiah laa kalau mcm tu. ngeh3 :DD

Budak ais_94 said...

tahniah laa. sebab best.haha

[ h a f i z ] said...

tahniah ?? huhu. tq :D

myravea said...

Nice intro :) Be what u wanna be :)

nasuha said...

hihi..nice!!! besday abg hafiz 1/7 n,,after that,,is my mom besday,,,2/7 hehehe...
:D

[ h a f i z ] said...

nasuha : mksudnye kene bgy hadiah laa ea.. haha

najwa narzeri said...

interested ,
identiti yg mnarik .

[ h a f i z ] said...

heeee~ thanks najwa :D

Anonymous said...

slm... sye dgr nme hafiz zainal dr kawan, she told me 2 take a look at ur profile in fb... n 2day i finally did it..even end up like ur fan page... find ur voice is great though, good job(thumbs up...) not really hear everything, but i really like 'with you', which i manage 2 find on utube...can i make a request??? would u mind 2 sing i'm yours... really love that song...(it's okay if u don't want 2 do so)... i've got nothing 2 lose 4 asking rite... assalamualaikum

Fareya Baharudin said...

ermm seronok nye klo jdi orang pandaai nie ;) ,HAHA kelakar yg zaman kecik tu !! yup ,saye de sdare doktor ,, mse study mmg seronok ble die dh keje aihhh tiap2 hri tension ,,boring ,,xde life la !!die ckp 6 pgi org bru bngn tdo ,, minum kopi tpy die dh de kat hosp. !betul jugak ,, pandangan kte dngn org lain brbeza kn !insyaallah ,bole tu jdi dentist :D

[ h a f i z ] said...

anonymous : thanks... im yours is great...
InsyaAllah,,, I'll do it if i can :)
waa'laikummussalam

[ h a f i z ] said...

fareya : haha, zaman kecik2 mmg nakal gilee. haha..
sbb tu la hfz x maw jadi dr.. agak mcm xde life kan..
dentist okay je :)
InsyaAllah. doakan ye :D
Amiin.

Fatin Nasuha said...

hahaha.....bole,,kalo nk bg hadiah kat my mom,, hehehe.... btw,, eppy birthday !!

[ h a f i z ] said...

fatin : hehe, wish pun ok what..
huhu, thanks :)

Fatin Nasuha said...

most welcome !!
:)

Nur Afifah said...

meh sambung sikit "dan Alhamdulillah, dgn izin Allah walaupun tak dapat UM utk degree, sy dpt further study kat Alexandria!yahoo!" Ok. much better :)

Shafiqqah Shafie said...

hurmm dentist? i'd love to be one of them too..hihi ^__^

synadee said...

salam..pd sy kerja penyanyi mmg xada masa depan.i think you've made a good choice to be a dentist.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...