Followers

Monday, April 25, 2011

Can i be .... ?




Assalamulaikum,
first of all I want to thank everyone who is willing to participate in my contest. I appreciate it very much. Whose are not participating in the contest yet, you can still join them :DDD

ok kkkk , sbenanye motif entry kali ni, ak nak luahkan prasaan ketidakpercayaan aku nih 
( haha, ade ke pkataan tu ).

mcm ni critenye,,, ( cer cite  cer cite !!! )
khamis lepas, tbe2 rse mcm bosan je dok umah. 
( korang rse x ape yg aku rse tu ? hmmm )
biase laa bdak2 cuti panjang mcm ni mesty nak keje kan.
tujuan utama bukan la duit, tpy pengalaman tuuu yg penting.. kankankann

Then, aku pusing2 laa satu UDA ( kawasan rumah aku :D ) cari sume pusat tusyen yang ade.
tup tup, 4 tempat gak aku cuba nasib... haha..

"Assalamualaikum bang / kak, saya nak tanyelah kalau kat sini ade kekosongan utk mengajar ?"
tu je lah ayat aku. 

Tpy kann, susah sket la dorang nak amik aku bkerja sbb aku bukan cikgu n aku xde pengalaman mengajar kot...
but, don't give up hafiz !!! InsyaAllah, ade rezeki kat mana2. 

Then ade la satu pusat tusyen ni, pusat tusyen Ad Din nme nye,,, mintak testimonial aku..
aku ape lagii, promote laa diri kannn..

" wlwpun saya xde pengalaman bekerja kakk, tpy otak saya still fresh taw. Almaklumlah sy bru je amik SPM taun 2009 .

(3 hari kemudian) ...
dapat laaa call dari pusat tusyen tu, n yang aku susah nak pcaye sampai la skang,,, 
aku diterima bekerja :DDDD.
 yaabedaaabedooooo !!!.. 
excited kot sbb ni first time aku dpt kerja..
Yelaaa, lpas SPM dulu, aku x keje pon, lpak umah je gemokkan badan.. hehe

Yang x bleh bla nye, aku kene ajar bdak UPSR ngan PMR .. Laaaa, igtkan dapat la ajar budak SPM kan.. best sket.. tpy xpelaa, bak kate org, rezeki jgn di tolakkk.
1 sesi dapat RM 25. ok la kan. aku ade 4 sesi seminggu. so RM100 per week. Tu pun aku keje 5 jam je seminggu. ok laa kann daripade x ade...

Ni jadualnyer :

Selasa ~ 7.45 - 9.00  [ maths UPSR ]
Rabu ~ 7.45 - 9.00  [ sejarah PMR], 9.00 - 10.15  [ geo PMR ]
Sabtu  ~ 7.45 - 9.00  [ math UPSR ]



Persoalannye, boleh ke aku jadi cikgu ni ???
hahaa, blom cube blom taw kannn :D

Cuma, aku nak mintak idea korang la, mcm ne aku nak get along ngan budak2 tu ek ?
nak garang ke, sporting tpy tegas ke, baik gile2 ke mcm ne ek ???

hmmmm,, korang rse mcm ne ? kalau ade ape2 idea, let me know ya ! :DDDD






Adios~




34 comments:

cikshahida said...

aiyooooooo pakcikkkkkkkkk....dush3
amik je laa, crik pngalaman..adehh
bole je pikul t/jwab tuh..biase dak2 yg amek tsyen nih mmg yg da ok n dak baik2 je..ehheee
org pn penah gk dlu ajar tsyen, mase cuti lpas spm n stpm..seronokkk

cnclusionnye:: sila terima :p

nAna fArhAna said...

wAhh..bEsstt nYe bAkal dEntist n!e dpAt ngAjar tUsyen..=)..bG nAna an..hAfiz ngAn stUdent..spOrting,tP tEgas..lAw dOrg dEgil..bAbap je tAw...gUd lUx hAfiz....
nAk jOin cntEst hAfiz,tP agAk mAlu...=)

:: Emyra ROsly :: said...

slam...boleh sgt la hafiz...try dlu..mula2 mmg la rasa mcm tue..pastu boleh nyer...penglaman tue yg penting..try dlu...jgn ler mudh sgt mengalah...xtry lg ..mner tau kan...haha..gud luck!!!..

--hunny-- said...

wah..bestnya..hunny cadangkan awak sporting ngan diaorang but at the same time awak kena tegas juga..

Fara Aisyah said...

haha! just be yourself ;DD
good luck and all the best!

Anonymous said...

Yelaaa, lpas SPM dulu, aku x keje pon, lpak umah je gemokkan badan.. hehe
seyes btol prnyataan ko tu.. then tup tup kurus balik.. :)
haha ^^

miszpathetic said...

org slalu kate treat people like how u want people to treat u,,,
so,,jadi laa cikgu sbgaimana u think u want it to be,,,camne tu,,huk8,,

sweet stalker said...

wahh..tahniah ye cikgu. mengajar elok2 taw. :)

AdeQ Nasuha said...

salam..bestnya dapat keje jadi cikgu..hehehe sy yg bakal cikgu pun takut2..

Siti Hajar said...

tegas and at same time, sporting.
budak2 dalam UPSR ngan PMR ni senang nak bentuk,
janji kita boleh get along ngan sekepala dgn dorg. that's good.
tp kena pandailah main situasi. ^_^

AIMIE JAY said...

kena tegas n be kreative.. sbb kallau baik sgt pon budak2 pijak pale nti lgi susah.. sbb tngungjwb seorg pengajar berat taw.. Gud luck ok..

nurhumairah said...

hafiz!aku dah follow ur blog :)
rajin2 la tgk my blog.hee.
btw,aku ni pun baru sbulan gak laa ajar tusyen budak skolah rendah.cuma pada pndapat aku ah kan skolah rendah ni lagi susah nak ajar sbb dorg mcm nakal susah siket nak dgr kata.mgkin mcm muda sgt kot utk tusyen so dorg mcm x pay attention sgt.huhu.mmg penat ah nak ajar2 lg2 kalau ramai.tp best,,jangan lembut sgt ,kena tegas sikit.sporting pun perlu jugak sbb takot dorg tension n takut dgn kita.
kalau skolah menengah sng skit kot.hehe

good luck.
byk pahala mengajar org ni.hihi

amny said...

waawahh..muda2 da ley cri pengalaman jdi cikgu..hehehe...goodluckk...

folo sini..^^

[ h a f i z ] said...

cik hashida : seronok ea ?? waaa, mcm x saba la plak. haha

nana : laaaa, wat ape nak malu.. kte spatutnye bangga dgn senyuman.. senyum 1 sedekah taw

emyra : wasalam,, tu laa. nak try la ni. :DD

sweet stalker ; :DDD thank you


hunny : sporting tu mcmne ek ? macam ni ea 9 bgy coklat kalau dorang dapat jwb soklan ?) mcm tu ?

fara : okok,, in just be myself :D i'll try

miszpathetic : slalu dgr ayat tu n suke ayt tu ;D

nasuha : waaa, bakal cikgu ek.. jgn laa takut2..

siti hajar : insyaAllah, dorang sume dgr kate

aimie : tulaa, risaw gak nak deal ngan budak2 ni.. jap2. nak igt balik zaman skola rendah, mcmne cikgu handle aku ek.. ahhaha. daa lpe laa

ammy : thanks :D

nAna fArhAna said...

uhUuu..hAfiz..ok!e..thNx dEar..iNsyaALLAH nAna jOin..=)

Sakura Princess said...

congrat hafiz..!! jadi cikgu ny kerja yg mulia taw.. kene pandai layan kerenah budak2 ny.. msty diorg suke law kite pandai layan diorg ngan baik.. anyway gud luck 4 ur new job..huhu..

nini syuffina jalil said...

wah ! tahniah lah u ;)
good luck to be a teachers ;)
tak pernah kut org terpikir nak mintak jd cikgu tuesyen, hebatt!

Anonymous said...

rasenye bgos jd tegas tp sporting...mybe bole wat lawk ke,,so students x bosan,,,he,,,anyway gud luck..hwaiting!!:)

fUzAhEeChUl~ said...

woah2 tahniah2~~ dpt gaji pertama jgn lupe blanje2, kekeke~~~
ajar pmr dgn upsr lagi la bagus...kalau ajar budak spm lagi susah~~~ sbb dorang banyak tanya, hehe~~
layan dorang baik2, jgn garang2~~ sbb nnti stress blaja~~ hihi

cik anum said...

wahh ! besnye ~
selamat menjadi cekgu ! winkwink^^

aiman rashidd said...

goodluck !! happy holidays !!

Jayllytaa said...

uihhh dapat jadi cikgu serta merta..bertuah!

kucing said...

wah..bestnyer...
aku sampai skarang x der kejer....
haha...
dah bnyak dah cber..
tp tmpat tuisyen x ag...
mgkin aku cbe pasnie kowt...
hehe

Miss Shikio said...

budak2 PMR and UPSR suka ckgu yg gila2

kalau garang2, diorang calarkan kreta kita

waahhhaaa~ mcam ada pengalaman plak ^__^

Mohd Ridhuan said...

hehhehehhe....
hebat r...
da[pat ditrime jd cikgu tuisyen....
rezeki ade mane2...
aku kene stat cari kje gak ni...
hhehehhehe

insanyangkesepian said...

pengelamn sy sbgi peljr la kn, selalu nye budk2 suke ckgu yg sporting, tp tegs.. dan tak terlalu serius mase sesi pembelajaran..:)

Anonymous said...

haha. bagus ah dude! nanti if kau dh nampak students kau bosan, kau buat la mini show. gunekan suara kau yg sedap uh ntuk tarik minat diorang. rupa pun ade. hoho

Ummu Khaulah Hasan said...

wahhh, cikgu, cikgu !
ni yang semangat nak belajor ni. haha ;)

singgah sini dan melaporkan diri sebagai follower hafiz yang ke 518 ;)
yeahhh !! ;)

lau sudi, mehla datang lepak2 + follow blog doif kite jugak ..
lau sudi la ;)

kesudian mu sangat dihargai cikgu ;)
*bodek nih. haha !

wish u luck ea ;)

[sutera kasih] said...

you can do it ! :)
ajr adik2 upsr & pmr baik2 yeaa :)

Nyze 二ザ Crazee said...

sporting and at the same time tegas.
budak2 kalau dimarah2, nanti makin memberontak.
bayangkan u study under pressure, memang xmasuk otak lah kan. same goes to them lor.. ^^

p.s: sorry2.. comment teover panjang plak..>_<

cik mien said...

hai.....mien ni still pelajar lagi...so mien rasa kalau nak cepat mesra ngan budak2 tu rasanya biarlah sporting sikit...tapi tegas supaya diaorang respect ckg n boleh terima seta paham apa yang ckg ajarkan....

aiman rashidd said...

thanks wehhh , aku pun dah follow kau !! HAHA . teruskan menulis !! happy holidays !!

i'm Nieza said...

~ bestnye., Uda kt sbela situ je.. nk anta adek tuition stu la.,,XD.. pe2 pon gud luck., u did a gud j0b.. *bi0 spoting tp tegas ;)

[ h a f i z ] said...

haha,,, hantar laaa
:DDD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...