Followers

Tuesday, May 10, 2011

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

    Assalamualaikum,
time aku ngah syok blog walking :) 
terjumpe satu segmen yg menarik nie :DDDD


Mcm best je segmen ni..
Segmen ni bertujuan utk merapatkan hubungan sesama bloggers especially bloggers baru mcm aku ni la.
So, utk join segmen ni, aku perlu jawab bberape soklan. huhu..
mcm nak amik SPM balik je.. haha.. :D


1) Berapa lama dah blogging

setahu aku, aku start blogging dari awal february tahun nie. Tpy x igt plak exactly bape hari bulan tu..
tpy firasat aku (cheewwaaahhh, haha) kate, dalam 1 FEBRUARY 2011
So, stakat hari nie, sudaaa 3 MONTHS 1 WEEK, and 3 DAYS aku mulakan hidup sebagai blogger ni.
Alhamdulillah, walaupun baru dalam dunia blogging ni, kawan2 ramai yg bagi support :DDD


2) Kenapa suka blogging.

honestly, mula2, aku suka blogging sebab aku nak cabar diri sendiri untuk cube menulis something yg menarik sebab aku ni bukan la pandai sangat menulis. Kalau dulu mse skola, asal nak buat karangan je, mesty aku amik mase lama gler. haha.
Then, of course la aku ske kenal ngan bloggers ni sebab dorang ni awesome :D macam2 bende dorang share.
Aku ske gak share activity aku. At least aku leh dapatkan komen, ataw pandangan jujur daripada membe2 kan.. :D contohnye, kalau aku wat cover sesebuah lagu tu, kan blehh dapat komen whether aku nyanyi tu sedap ke x. So, boleh laa perbaiki lagi nyanyian aku tu.. haha, ni contoh je k.


3) Blog kamu mengenai apa.

briefly about
> my life
> my music
> my interests
> sharing thoughts
> friendships
> interesting facts
> senang cite, ape2 pun boleylaaa. UNIVERSAL maaa. haha


4) Harapan dalam dunia blogging

> make more, more, n more friends :D
> make me more matured, hehe
> sdikit sbnyk boleh bgy inspiration to other people. if can laa :D


haaaaaahhh, da siaapp, 
harap2 Blog aku yg x seberape ni tersenarai laa diantare 100 Top Blogger Baru tu . 
Amiin :) 






Adios ~

17 comments:

Mizz Capital E said...

moga impian anda tercapai =)

azieabdullah said...

wish u all the best in blogging world =D

holaulala said...

gud luck ye, td mcm nk join tp mcm tak lyk je. hee! klau rajin, like2 la sye kt contest kt page ni ye

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.153825238018083.38406.104406449626629&closeTheater=1#!/pages/ErnieKhairina-collections/104406449626629

pic sye no 67. hee! xnk pon xpe :)

[ h a f i z ] said...

mizz capital : insyaAllah. Amiin.
:DDD tq

IMANSHAH said...

teruskan berblog dik

[ h a f i z ] said...

azie : thanks :D

[ h a f i z ] said...

holaulala : join je laa. mn taw terpilih kann.
saye pon rse mcm x layak, tpy cbe nasib je :D

[ h a f i z ] said...

iman : i will. tq :D

shezwan said...

Ganbatte ne!! ^_^

[ h a f i z ] said...

chaiyok2 .. haha

arieDRifke said...

Salam.. thx sebab join.. hehhehe..
terima kasih dan tahniah.. Sebab kamu tersenarai dalam list Top 100 New Blogger..

Teruskan berblogging dan jom enjoy! Hik4x.... :)


p/s: cool blog!

nurhumairah said...

good luck!kalau senang dtg tgk la my blog:)
http://mango-myra.blogspot.com/

[ h a f i z ] said...

aried : waaa, dah kuar result sume 100 blog tu ke ??
thanks a lot..
so lpas ni ape ?? huhu

[ h a f i z ] said...

nurhumairah : saya da terpilih :DDD
thanks wishing me luck...

aiman rashidd said...

goodluck weh , makin aktif kau main blog !! hahah btw enjoy your days :)

[ h a f i z ] said...

yelaaa, skang kan xde tutorial, xde test, xde lab report, xde exam.. hahaha..

Lel@k! M!$tEr! said...

emmm walaupun baru tapi menarik la blog hafiz.. LM pun baru gak dalam dunia blog nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...