Followers

Saturday, August 6, 2011

Heaven of fo0d [ bazaar kU ]


Welcome to Bazaar Ramadhan Bandar Baru Uda, Johor Bahru :)
Mse ni dah nak buka puasa daaa, but still meriah lagi kann...
Ramai sangat org n sesak dengan kereta yg parking kat tepi2 jalan nih.
Smpai kat rumah org pun boleh ske2 hati je parking. hehe.
Xpelaaa, kami paham yg korang DESPERATE, huhu...

Bazaar BBU nie mmg tumpuan org ler..
Tu yang meriah :DDD
Bleh kate semua jenis makanan ade...
Tpy kann, satu bende yang hfz suke pasal Bazaar Ramadhan nie,
kite dapat jumpa makanan yang susah nak jumpe selalu.
Setuju x ???


Air favourite hfz kat Bazaar BBU is
air KHATIRA

Makanan yg paling tip top bgy hfz is
ayam PERCIK


Tpy actually banyak yang hfz suka .
Ade satu gerai nie, puding dye sedappp sgt woo.
Kalau boleh tiap2 hari nak beli, 
tpy takut family bosan pulak kann, 
tu yang terpaksa tukar2 kuih.. huuuuu.


Shushi pon ade taww, tpy hfz x penah cuba lagi...
hehe, sbb hfz x biase makan shushi but i would love to try :)



Satu lagi benda yang hfz suka pasal Bazaar Ramadhan nie,,,
selalunye mesti terserempak dengan membe2 skolah lame.
huhu, slalunye mmg susah laa nak jumpe...
Tpy skang nie, slalu je nmpak or terserempak kat Bazaar :DDD

Kalau jumpe cikgu pun best jugak, silap2 cikgu tu blanje. huhu
Yelaa, da lame x jumpe kann  :)




Haaa, nampak x asap kepul2 kat depan hfz tu ?
Tu mesti masak satay ...
Then, kalau jalan depan sikit, ade ayam percik. huhu.
Lagi tebal asap dye woo ... syokkk bau ayam percik. hehe




fuhhhh, penattt beli macam2.
Its time to go home babeyhh !
Byeee... hfz nak buka duluuu 
n slamat berbuka ye korang :)






Adios~

20 comments:

PEAH said...

air katira memang lain dr yg lain

Fatin Nasuha said...

wah ! bnyaknye ... hihi..

NURUL NADIAH MAMAT said...

amboi..penuh kat tangan...ekeke....
air katira mmg ssh nak jumpa....pastu air teh bunga...ngee...

Selamat Berbuka dan Selamat Menjalani ibadah tarawih...!!

[ h a f i z ] said...

peah : sedap gilee. actually kan, air khatira tu diperbuat daripada ape ek ?

[ h a f i z ] said...

fatin : huhu,,, nafsu tu.. haha, xdelaaa, tu bukannye makanan utk hfz sorang tu..

[ h a f i z ] said...

nadiah : huhu, air teh bunga pun susah nak jumpe. tpy biasenye, dye letak bunga kekwa kan ?
huhu, selamat berbuka dan selamat menunaikan solat sunat tarawikh juga :D

Fatin Nasuha said...

heheehe,,, thu x pe,, ble puase ny,, nafsu nk mkn kuat ! but,, x bole,,mkn bnyk sgt ..huhu... em,, air teh bunga..! fav fatin,,, !! <3

kyOkoHayaShi! said...

air khatira tu air ape hafz? xpenah dgr pon. huhu

zaharina said...

tudiaaa . hahah, kat bazar kalau jalan setapak2 je kot xD

[ h a f i z ] said...

fatin : makan laaa secukup-cukpnya.. yelaaa, kite perlukan tenaga daripada makanannn

[ h a f i z ] said...

kyokohayashi : tulaaaa, mase hfz skola kat KL dulu,,, susahhhhh sgt nak jumpe air khatira. ade 1 2 gerai je ade... itupun air khatira dye x same mcm kat jb.. kalau kat jb, air khatira tu mmg fofuler :)

[ h a f i z ] said...

zaharia : well ,,,

cik Twinkle Away said...

waaa , terliur plakk tengok .
sedapp nyer ayam percik ;)

[ h a f i z ] said...

cik twinkle : huhu, sabar ye..

Anonymous said...

nk tnyer ckit... air katira 2 air pe ek???
sy nie org phg.. xpenah plk dgr air katira...hehe :)

Hafiz Amzah said...

Wah!!!!..ni best ni!!..ada air kathira and ayam percik..rasa2 nya air kathira ni cuma popular kat selatan mlysia je kot..kat Spore sini pon popular habis..klau kat bazaar Geylang atau bazaar Utara di Woodlands,air kathira lah yg habis dijual dulu..Kathira ni diperbuat dari manisan air susu dan dicampur plak dgn biji selasih,cincau,jelly dan kadang2 ada kismis...Sedap gile!!..everyone shld try :)

[ h a f i z ] said...

anonymous : x sure laa diperbuat dari ape air khatira tu.. yg ptg dye warna hijau n ade biji selasih dalam dye.. huhu

[ h a f i z ] said...

hafizamzah : tulaaaa, rase2nye mmg popular kat bhgian selatan je... mase form4 dulu puasa kat kl,,, budak2 kl x taw pun air khatira tu ape.. huhu
yessssssssssss, everyone should try !!!

Anonymous said...

owh..kne pegi johor lau nk merasa... huhuhu

Ahmad said...

Salam.
Sila cuba air Khatira First Cup.
Sila layari
http://onefirstcup.blogspot.com
Selamat mencuba.

First Cup
First Taste. First Love

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...