Followers

Friday, February 18, 2011

paku & belacan, siapekahh ?


hak3, x thn nak gelak tgk video nih.. 
apekah ??? org putih ni wat tribute to P. Ramlee...
tpy ak impressed gila tgk mat salleh rakyat USA yg pnah dok kat Malaysia slame 2 tahun ni 

kalau korang nak taw (or dah taw, hehe) dorang ni popular ngan name
 paku dan belacan


Dorang bleh blaja ckp bahase ibunda kita..kire fasih tuuuu... 
yelaa, biase org melayu kte ni je yg sebok2 asik agungkan bahasa Inggeris dari bahasa Melayu kanknknnn.
 ish3, lagi memalukan kalau org melayu tu sendiri x pndai ckp Melayu, ckp pun berterabur je....

Bkan nak kate english is not important kay.. Ak pun blaja n minat english gax, tpy pndai2 la kte nak balance kan owhkayy !

haisyy, sedap je ak membebel,,, actually nak cite nih :
paku n blacan ni bkan stakat bminat blaja bahasa Melayu je, siap ajuk scene lawak dlm cite P. Ramlee agy.. ha3. best la korang !!!
kih3,,, ckp je pensel kontot, tpy sume pensel pnjang2.
then, dorang cube nak tiru sore pakcik tu. ha3.. lawak2,,,

korang tgk je la,,, bru real...
(actually bnyk lgy video dorang, kalau interested, search je kat youtube "paku dan belacan")


kpade korang2 yg da x layan sgt cite P. Ramlee, maluu laaa.
even mat salleh pun appreciate taw. haha3.

                                                                                                                     mood : berlawak saje2 ;DD

Adios~

5 comments:

Layyinul Harir said...

salam....mmg klakar laa entry nie...hehe..perpon keep it up...ops..tercakap bi lak....heheeh...k lah,..bahasa jiwa bangsa!!....erm yg menarik skali video tue laa..ambik kt mner ea??..hehe,,..=)

[ h a f i z ] said...

hahaaa,
amik kat youtube laa,

Norrasimah ~Shimah~ said...

mcm2 ek..so moral of the story kite kene agung-agungkan bahasa ibunda kite..hahaha

Faidzul Firdaus Mastor said...

at least jgn la obsess sgt ngan bhse asing smpai kutuk bahasa sendiri..
tu moral of the story nye.
ha3

[ h a f i z ] said...

waaaa, btul2,, tu yg ak nak smpaikan sbenanye.
huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...