Followers

Monday, February 21, 2011

ciri2 perempuan yg x seswai jadi gf ???

Salam~
Kali nie..saje nk share pendapat aku..mgkin akan ade  bertentangan ng korang..so, law ade komen, juz cakap..same2 kite share pndapat ye..
Tentang..Ciri2 gurl yang xberapa seswai dibuat GF
huhu.

pic hiasan semata-mata
1.       Gedik (lama2 pun  naik menyampah)..most lelaki xsuke pompuan yang gedik2 ni..aku pasti..mesti pompuan same pompuan pon xsuke gak tgk pompuan2 gedik ni..kenape la mesti nk kene gedik2..juz b urself..gedik tu cam agak hipokrit kot..cam saje try  dptkan perhatian sekeliling ngan personaliti yg agak terampil..tp agak xseswai..ape kate juz b diri sendiri or bersederhana je..sayang tu berputik dr kesederhanaan menuju kesempurnaan..kann..kannn..kann.




2.       Suka flirt ngan laki lain..maksudnya cara die layan laki len lebih kurang same je dye layan  bf die.. mmg x salah hanging out ngan friends tpy jgn la melampau smpai malam bru balik.. but if u juz keep hold it a long habit, rather than spend time wif ur bf.. u might face a big problem in ur relation sooner or later (bgantung kat bf masing2 gak k).. ur bf might terasa ati laa..tpy kan slalunye org laki ni susah nk terasa hati..tp bile dah terasa.. susah nk pujuk wooo... dah la tu.. kadang2 leh lak puji laki len dpan bf sndiri.. law sekali sekala takpe gak.. ni selalu.. 
AAgak  terasa la kebengangan di hati kot..huhu


3.       Berpkaian agak tak sopan..contoh??hurmm..nak ckap mesti agak2 sume le imagine kan...law xle tgk je cam cth2 gambar di atas ni ke..ye la kan..agak2,law pakai camni ke nk jd bini korg..nk bawak balik jumpe mak ..xsegan ke.. bukan nk cakap perempuan yg pakai camni xbaek..tp yela..wat pe nk dedah2 sini sana..xrase rugi ke..aset berharga tu bila ditayang..cam dah tade nilai dah pastu.. simpan la utk suami nnty,,, cheeewaahh. Bkn nk ceramah keyy..pendapat je..=)peace


4.       Mata duitan, hehe..xabis2 kikis duit bf (huhu..bhaye)..ni law bese dgr la kan..biasenye org2 berkapel ni..mase2 bercintan2 ni..memasing xberkire mane di peringkat awal..tp dah lelame kan..mule la.. sikit2 shopping”mm..you  la bayar BANG...”huhu..dah lelame memang kopak la si bf die...xsempat nk simpan dwet nk pinang dah kena clash..bukan sebab xde cintan..tp sebab terpakse clash coz xsanggup nk hadapi situasi ekonomi time berumah tangga nanti..yela..lom kawin dah byk habis dwet..dah kawin camne la yer..huhu..so wat kaum hawa tu..shopping2 kurengkan sket la..huhu...law xtahan sgt ..berpuasa lah anda..puasa dapat menahan kite dr gelora nafsu.....ececcewahh..cam dr fadhilah kamsah lak dah..^,^


5.       Blagak (yelaa, kalau wajah dah hmpir perfect tu, bersyukur je laa) oppsss..bkn tuju kat sape2..yela ..pompuan skang ni byk yg dah pandai bergaye..tp yela..among them..mesti dah ade yg dah dikurniakan ngan rezeki rupa paras yg menarik..so,bersyukur lah wat sape yg dapat rezeki itu... xperlu lah anda berlagak , demand, tinggi diri sebagai..coz rezeki ni.. xkire la hape2 pun.. law tuhan nk tarik kejappp je..lgpon..sume yg kite ade ni pinjaman saje.. xtentu jaminan yg akan jd milik kite selame2nye..so renung2 kan kay..blagak ni xde faedahnya.. siyes.. ntah2 membuatkan org myampah pulak adelah.. so,cam tadi la..better 4 us..being humble..that’s the way it is.


So setakat ni je lah kot post wat kali ni..heee~
Salam sejahtera ke atas semua..maaf ye law entry ni agak kasssar..yg buruk dtg dr saye..yg baik itu dtg drNya..n same2 la kite ingat-mengingati antare kite ape2 yg baik itu..=)




Adios~

26 comments:

Anonymous said...

what about girls yang cengeng?

Anonymous said...

ishh3...mne leh kte tntukan hak wanita camtu..
wujudnyanye Adam untuk memimpin hawa, bawa ke jln yg diredhai Allah..bkn camtu ke cik HAFIZ?? lau wanita tu buruk skali prangai,menyisihkan dye bkn cara yg baik,,andai kata Allah jdohkan cikHafiz ngn seorang wanita yg mmpunyai sifat2 sprti yg dinyatakan, ptot ke cik Hafiz menghina dye n trus sisihkan dye?? cik Hafiz sbagai kaum Adam patot la membimbing dye..lau x, sampai bila nak biarkan penghuni2 neraka(yg pastinya lbih rmai wanita) makin bertambah?? renung2kanlah cik HAFIz yerr?? salam...

layyinul harir said...

salam....ana paham aper yg hafiz cba smpaikan..mgkin ini salah stu nasihat dari dyer..aper pon..sbagai kaum hawa..ana akui..ada lg wanita yg bersikap begitu....sama2 lah mengingatkan diri masing2....tmbh2 kita yg hidup akhir zaman nie...mcm2 dh berlaku....aper pon berpeganglah dgn kata2 .."Berpesan2 dgn kebenaran....berpesan2 dgn kesabaran"......insyaallah....

[ h a f i z ] said...

anonymous ,,, eh, bkan menghina kay...
ni sebagai contoh ataw kiasan nasihat laaaa...
supaye kte dpt baiki diri masing2. insyaAllah,,,
thanks bgy pndapat k,..
like3,,,

[ h a f i z ] said...

aima : thanks laaa. itulaa yg sy mksudkan...
suke ngan ayat tu
"Berpesan2 dgn kebenaran....berpesan2 dgn kesabaran" ...

Anonymous said...

hz: cam tak tahu pape je mamat nih.. tu dari surah al-asr la.suka ati lak wat cam tu ayat ciptaan si layyinur ape ntah.

tiramishoo said...

salam..gud point here hafiz...n it comes frm ur thought..x salah rmind others ciri2 bakal pasangan hidup yg baik..truskan pnulisan anda..make ur blog benefits others... ^^

[ h a f i z ] said...

anonymous : owh,, yg buruk dtg dari saya, yg baik sume dtg dari Allah..
tq..

miszpathetic said...

anonymous:maksud hz bile ckp dye suke ayat tu bukan dye kate tu ayat layyinur,,,adik saya yg kecik pun tau tu surah al-asr,,d0nt try t0 misunderstand pe0ple c0z u'll end up hanging,,,,

Khairunnisa Farhanah said...

apa yang anda tulis semua ini adalah benar...memang itu semua berlaku..btw lagu blog tajuk nya apa eh?best lah lagu tu..

[ h a f i z ] said...

anah : bgusnye adik awk.. huu.
btw than u . :))

[ h a f i z ] said...

khairunnisa : cikgu sy kate, kalau kte bace or dgr something dari seseorang, kte x leh pcaye 100%, tpy kite pikirkan ape yg kkte bace or dgr tu.. tu yg sebaik2 nye..
yelaaa, kite sume manusia biase, senang sgt buat ksilapan...

haaa, lagu ni tjuk dye jar of hearts - christina perri.
dye ni artis youtube.. mmg sdap lgu ni...

Khairunnisa Farhanah said...

yup..memang manusia ini tak sempurna.tapi tak salah kan kalau nak bagi pendapat.thanks ye,lagu tu memang sedap dan telah di download terus.:)

Anonymous said...

emm..btolla tu sume tu..
but about berlagak tu kan,,
if a girl x layn guy tu bkan la dye blagak semate2..some guys pk.."yela dye kan cntik mane nak lyn org cam kite nie.."but dyorng x seda mybe dorng tu terlalu memakse..yela x kan every guy yg nak knal ngan kite..kite tros ckap"ok i accept u jd kwan i"sdangkan kite x pnah knal n x pnah tawpon asal usul dye tu...x kan tetibe nak trus lyn..ntah sape2 ntah..kite x taw kan..hmm..thats juz my oppinion 4 wht u've said..;)
-AmaNda_

Anonymous said...

cri lah kaum2 hawa yg pndai n boleh mmsk mngemas tu smue... hehehe 4 meape function sorg pmpuan jike xtau msk.. xtau mngemas umh.. n mcm2 lg la kn kn.. heheh.. just an opinion ok! :)

aliah said...

first of all , assalamualaikum ~
yeaahh , mostly ap yg dikatakan is btol bud bukan suma perempuan mcm tuu . and gedikk , everyone is gedik . even laki pown gedik , btol ta ? haha . bud btol lhaa ap yg anda ckp , gedik perempuan neii laen sikit . btw, suma post anda best2 . bminat gila nak baca
teruskan usaha :)

assalamualaikumm .

tuan zamira said...

assalamualaikum,,
hmmm,nice blog especially for da bird n ur squirrel..hehe=)
nk tnye ckit,how u get 10 A's??
wow,congrats !!bley la bg tips ckit an..huhu~

Anonymous said...

salam..saya setuju dengan artikel ni..tapi sekarang ni dah zaman moden....kadang2 kita x akan sangka sesuatu yang kita sangka baik sebenarnyer only god know it..only girlz know about the god creatures name"PEREMPUAN"..;)

zaharina said...

ohh. now i see. thnks haffiz :D

[ h a f i z ] said...

:)))

fyzah said...

dh lamer kew post nie..br TERbca.. =)
btw nice post..yup..if i in men shoes,,syer pun terpikir benda yg samer..n most important cara berpakaian seorang wanita...sungguh memalukan biler adew yg terdedah..kira cm basi lak nk hadiahkan buaT psgn hidup yg tlh ditentukan ALLAH kelak...just some view from me...wish i`m not include that category...nauzubillah... bye...

Anonymous said...

ciri2 pmpuan yg xbosan kalau jadi gf

-tsundere (xtau mksd crik gat google)


lol

choco_latte said...

mcm menetapkn ciri2 pilihan hati je bunyi....
wheeeW~~~

Anonymous said...

*thumbs up~

wanny pemilik gigi arnab said...

assalamualaikum..okay..that is bcause i baru trbace u punye entry nie..i just want 2 leave some of my comment here..i agree sgt..bukan xsesuai jd calon gf jew tp xsesuai untuk jd calon wife..yewla..macam mana hot sorg laki tu,for sure diorang mesti nak yang berjilbab,jaga aib family even her husband..sebabnya segala mcm perhiasan or kcantikan sorg prempuan tu selayaknya utk suami diorang... :)

nur shafiha said...

asalamualaikum wbt :) saya rasa pendapat cik hafiz juga ada benarnya dan pendapat daripada individu yg lain pun turut memberikan respons yang baik bagi pendapat yang baik . bagi pendapat saya ta semua perempuan seperti kenyataan di atas . so , dekat sini kita just ambil yang baik dan buang yg buruk nya sahaja :) . maaf jika terdapat keslahan or terkasar bahasa , ni hanya pendapat saya sahaja :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...