Followers

Tuesday, May 17, 2011

ade org wish aku "happy teacher's day" :D



Assalamualaikum,,,
still remember vividly in my mind, i would be sooooo excited on every 16th may :DDD
haha, yelaa, sebab hari tu 

"Hari Guru" 

So xde study kann. huhu. sukeee...
then, x saba nak tgk cekgu2 men mcm2 games yg kompem kecoh. haha.

Yg x leh tahan tu, cikgu2 yg garang a.k.a cikgu disiplin tbe2 jadi ceria sgt.. haha.. pelik lak rse..
yelaa, slalunye xde makne laa kalau nak tgk dorang senyum. pepaham la, dorang kene la buat muka tegas, baru la budak2 takut n hormat kan.. kalau x, mesti kene pijak kpale. hadooiii..
then, mase hari tu, sume cikgu pakai baju yg x pernah tayang kat skola agy. makk aiiii. kalah model. haha. 
ade gak yg tempah bajju khas utk hari guru ni.
waaaa, hebat btol. yelaaa, nak menang best dress la kann..

kadang2 rse terharu pon ade gak. tbe2 ade plak cikgu yg luahkan perasaan ~
betapa cikgu syg kan ktorang ni, 
betapa dorang nak kita berjaya, 
betapa dorang keje siang malam utk kitorang, 
betapa doa cikgu sentiasa mengiringi kita, 
betapa sedihnya cikgu itu kalau ade wlw seorang pun anak muridnya sanggup melawan ckp dorang or meninggikan suara.. isshhh!!!
sampai hati !!! pergghh, tersentuh gak kalbu aku ni. hehehhh.
so, sape2 yg terasa ade buat hati mane2 cikgu korang terguris, cpt2 la mintak maaf :D
(saya berpesan pd diri sndiri juge yo).

haaaaa,,, nik nak cite ni..
 x sangke lak hafiz dapat wish 
"happy teacher's day
even baru jadi cikgu tuition part time ni. hahahhh.
slalu hafiz yg sebok2 wish kat cikgu, never think that i will receive one. huhu :DDD
thanks yo kpade yg wish tu :)


Then, yg terharunye, hafiz dijemput utk menyanyi pada 16th may 2011 at my former school,
 SMKTU (smk tasek utara jb) :D 

hehe, actually ni first time hafiz perform solo kat smktu ni sbb mse form 1 - form 3 dulu,
pemalu sgt .. hahaa.. :PPP
thanks sgt kat junior2 yg bgy support, sorak, bagi bunga sume tu...
love ur support <3

budak2 SMKTU ni memang sporting habes kalau korang nak taw laa.
sebab ape ? sebab environment n cikgu2 dye mmg tarrbaikk laa.
x caye, dtg la sendiri. heehheh



1st song yg hafiz nyanyi ~ no boundaries
2nd song ~ sedetik lebih

happy kot dpt jumpe cikgu2 lama...
hafiz ni mmg rapat ngan ramai cekgu2 dulu, sbb tu la dorang igt, cam n kenal sampai sekarang :DDD
Alhamdulillah,,,

so, hafiz nak ucpkan 
"happy teacher's day" to all teachers 
including tuition teacher (like me) 
hehe...

jgn pernah lupa doakan kesejahteraan cikgu2 kte sume k :D





Adios ~




29 comments:

CIK FERRA AWW said...

HAPPY TEACHERS DAY GAKK

[ h a f i z ] said...

HUHU, THANKS :D

NuMeeQah said...

hoh?SMKTU?? lorh... skolah lama saya laa...aigoo~

[ h a f i z ] said...

yelaaa smktu.. hehehee

Lel@k! M!$tEr! said...

Selamat Hari Guru gak kat hafiz... Best jadik cikgu nie.. lelagi bila kita tgk dak2 yg kita ajar tu berjaya dalam xm.. dapat keputusan cemerlang... nak menitis air mata tau... terlalu gembira... LM mengalaminya... terharu sangat.. dah tu dapat hadiah lak tu.. lagi la terharu...

[ h a f i z ] said...

harap2 laaa, budak2 tu boleh bjaya dlm exam dorang gak. Amiin. huhu

azieabdullah said...

Selamat hari guru hafiz...as long as ilmu yg kita ajar kat student,ilmu yg diredhai...insyaAllah mereka sume boley berjaya...u do a great job...jd cikgu tuition pon banyak jasanya...sama mcm cikgu2 laen,,,kenangan smasa jd pelajar n cikgu memang hafiz boleh sama2 rasala...besh sangat! =D

[ h a f i z ] said...

insyaAllah.. bile jadi cikgu ni, baru la rase betapa susahnye nak jadi cikgu, nak control budak2.. hehe..

niena :] said...

wahh , cikgu tusyen tuu . happy teachers day jgk :)

fUzAhEeChUl~ said...

hahaah bila ckp pasal nyanyi no baoundaries~~~
teringat pasum hehehe

nasuha said...

selamat hari guru!!!
happy teacher day!!!
always happy!!!
hope u have a better life!!!
don't forget to follow me!!!
:)

[ h a f i z ] said...

tq niena :DDD

[ h a f i z ] said...

fuzah ; haha, such a inspiring song kann

[ h a f i z ] said...

nasuha : thanks :D u too kayhh

nasuha said...

=)

[ h a f i z ] said...

:D

cik Twinkle Away said...

selamat hari guru gak ckgu Hafiz ! hohoho . even guru tusyen tu , guru jugak la tuu . HAHA .

[ h a f i z ] said...

heeeee~ thanks :D

Siti Hajar said...

Selamat Hari Guru buat anda! ^_^

twinkleshine said...

waa ! xaci ! diorang dapat dengar hafiz nyanyi live ! jealous sama mereka ~ haha ! rase cam rugi laq kuo tasek aftr PMR. bacew paper ta ? ASIS kuo paper ! ^^ nyway, happy belated teachers day ! :)

NURUL NADIAH MAMAT said...

cikgu tuisyen pon tetap cikgu jugak.....yg bagi ilmu pada anak2 bangsa..... :)

[ h a f i z ] said...

siti : tqtqtq :DDD

twinkle : haha, thanks :D
eh, ASiS masuk paper sebab ape ?

nurul : thanks.. maksud mendalam tuuuu

twinkleshine said...

haha ! sebabb... sebabb... sebabb..
alamakk ! lupa suda ! haha ~
diorang masokk paper coz rmy arts dtang skolahh uee tok bagi motivasi at daq f5. motivasi pasal cara penampilan masa interview. arts ramai, p misya omar xdew ekh. ^^

[ h a f i z ] said...

laaaa, yeke.. sape je artis yg dtg ?

aiman rashidd said...

HUHUHUHU cikgu tusyen pun cikgu !! HUHUok ok

anacan result ?? goodluck degree :)

[ h a f i z ] said...

haha result biase2 je.. xde laa 4.. huhu..
thank u. kau pun,, gudluck degree :D

twinkleshine said...

alarh,, lupe ar. yg engt,, zed zaidi nan tiz zaqyah jewk. :)

NURUL NADIAH MAMAT said...

yap...mendalam mksudnya....kalo ilmu yg diveri tidak betul maka rosaklah anak2 bgsa....itu yg kawan sy ckp...he's also a teacher.. :)

iffan adiratna said...

nape hafiz x jdi penyanyi jew....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...