Followers

Friday, May 6, 2011

korean sejati :P



Assalamualaikum sume :DDD
ak taw ramai budak Melayu kite ni minat korea (tpy bukan sume la)
btol x ???

Ade gak yg fanatik ngan artis2 korea ni sampai habis sume kite tiru...
hahahaa,,, contoh yg paling baru la kan, Erul AF9 ni...
Minat btol dye ngan artis korea yek. 
Tpy xpelaa, sore dye sedap :D

Tpy kalau stakat nyanyi lagu korea n menari ala2 KPOP tu x cukup utk jadi korean sejati..
hahahhhh..

cara pemakanan pun kena laa ikut mcm org korea kann.
haaaa, ckp pasal pemakanan org korea ni,,,
ni yang nak crite ni ( cer cita cer cita. haha)

Smalam, 5 May 2011,
BFF (syafiqa, adriana, fayyadh, meera n shazliana) aku ajak lunch kat

kat city square jb

Aku x pnah makan kat ctu n selalunye, just pass by je kat restaurant tu.
dalam hati kate : ~
" hmmmm, mesty makanan2 kat ctu x boleh diterime tekak. yelaaa, makanan korea "

tpy, hoh0.. lepas dah makan kat situ, rse best n puas hati sgt..
i love seoul garden sbb
- makanan tu mentah n kita yang masak sendiri :D (mcm main masak2 lak)
- ikan, udang, ayam, sotong, sayur dye sume fresh :D
- harga pun ok sbb ade student price (bawak je laa student card)
- ade ice cream yg sedap. desert lain pun ade gak. mantap !
- suasanan dye dah mcm kat korea daa (ahha, berangan melancong kat korea jap)
- makanan kat seoul garden ni buffet so boleh amik bnyk mne yg kte nak :D


bukan la nak mengagung-agungkan org korea ni,
tpy style pemakanan dorang sehat :D
sbb tu la kulit dorang cantik ..
x macam kite, asik makan yg berminyak je...
Ape2 pun bergantung pada kita whether kita nak jaga pemakanan kita or not.
kankankann,,, :D




Adios ~


58 comments:

Shamsuddin Amin said...

semua ni sedap la... haha
ak suke klo half-cook...^^

Az-Zahra Fauzee said...

huuu~
jajangmyun ade?

Nyze 二ザ Crazee said...

i prefer japanese foods more.. V^^
more healthy.. :P

[ h a f i z ] said...

sham : boleh je, sebab kite sendiri yg masak.. best kan ?

[ h a f i z ] said...

az-zahra : haha, sape tu ?

Anonymous said...

mkn mentah2x pon sdap..yumm yumm ;P

[ h a f i z ] said...

nyze : japanese pun healthy gak.. :D

[ h a f i z ] said...

anonymous : makan mentah tu bahaye sket..
ade yg boleh mkn mentah nade yg x leh :P

Nyze 二ザ Crazee said...

yatta! i can't agree more with it.. ^__^

Anonymous said...

hishh..just kidding laa..LOL ;P

taugegureng said...

kulit diorang chantik sebab buat plastic surgery..ngeh3x!!!!

meerapieka said...

yeayy!! name aku ade.. haha.. tgk la sape yg plg byk mkn. hee :p

[ h a f i z ] said...

taugegureng : haha, yeke.. tpy x sume laa..
memang kulit dorang cntik :D

[ h a f i z ] said...

meera: haha, aku rse fayyadh ngan aku makan paling bnyk skali .. kannnn :DDDDD

Myz Isya~^^ said...

yg curious nye, dorg mkn (pork) mngalahkan chinese je tgok.smpai kan intestine bnde tu pun jdi mknan utama. nsib baek kulit okey.

[ h a f i z ] said...

haha,,, yg pork tu, tok sah makan laaa...
ambil yg jernih, buang yg keruh maaa.

Anonymous said...

bila masa la kau ada msa amik gambar tu sume -.-"

teha said...

wow ! mcm syok jee tempat 2... bole laa kalu nak try lps nie.. hehe ~~

[ h a f i z ] said...

teha : try laaa... sedapp :D

teha said...

hahaha ! insya-Alaah :) tp cam jaoh sngt laa.. hee ~~

HARYANI said...

jauh sgt lah jb, tengoklah kalau saya balik kampung nanti saya singgah. kat mana eh restoran tu?

kim heeruul said...

meleleh yok..

fUzAhEeChUl~ said...

hahaha saya mkn di seoul garden jugak~~ yg kt kerinchi tu...dekat dgn pasum tu~~~ hahaha~~~
BEST KAN~~~ cuma penat nk membakar jer~~ hahaa

Alivia said...

setuju dgn entry ni! ngee~ best ye dpt mkn dkt situ! xpe2, nnt blek kg jb sngh seoul garden! ngeee~

[ h a f i z ] said...

haryani :bukan kat jb je laa ade. dye ade bnyk cawangan.
cbe la gy laman web dye tu.. tekan je kat word "seoul garden" tu

[ h a f i z ] said...

kim : haha,, smpai menjilat jari yo !!! sedapp

[ h a f i z ] said...

fuzah : hahaa,,, tpy hasilnye dapat mkn sedapp kan.. so, bakar je la yek. huhu

[ h a f i z ] said...

alivia : singahh !! jgn x singgah :D

♥suNa husNa♥ said...

huhu...dah selalu mkn seoul gardne kt penang..mmg best.kalau tak dok 3 jam dalam 2 xsah...:P

tpi sekarang mmpu buat sendiri dah...lgi seronok tapi lauk xsbyk kat seoul garden ar..:P

Anonymous said...

yup,of course,,,
huhu, really love their style!

kucing said...

cam best jer~!!

[ h a f i z ] said...

suna : waaa, buat sendiri.. good idea :D

[ h a f i z ] said...

anonymous : me too :D

[ h a f i z ] said...

kucing : try laa dulu bru taw best ke x..

AdeQ Nasuha said...

waaa..bestnya..mcm gitu..nak ikut leyh tak..ahahahah

shezwan said...

pada aku japanese food agi sedap.. kan nyze?? ngee..

[ h a f i z ] said...

adeq : hahaa, nak ikot kene blanje laa. hoho

[ h a f i z ] said...

shezwan : haha,,, makanan jpun yg penah rse shushi je laa..
ade yg boleh dterime tekak ade yg x leh :P

taugegureng said...

huhu..betul laa..majority wat plastic surgery tau..kalo diorang x wat..alamat nye rupe diorang dah macam tok aki kite laaa..ngeh3x~~

[ h a f i z ] said...

hahaha,, tok aki ... ???

taugegureng said...

haha..tok aki tu gelaran untuk atuk nenek..paham?

taugegureng said...

do follow my blog yeah :)

[ h a f i z ] said...

laaa, yeke.. x pnah gune lak tok aki tuu

taugegureng said...

haha..xsemua gune tok aki..kalau buyut penah dgr?

[ h a f i z ] said...

penahh,, buyut tu moyang kan ?

taugegureng said...

yup..bese nye org johor je yg gune..macam sy :)ngeee~

chapaticokelat^^ said...

gile ko boleh jadik promoter tempat makan neh .
aku pun dah start kecur air liur derr :p

najwa narzeri said...

btul2 , lg satuu , owg korea nie suke mkn masin2 ea ? npeh plak eh ?

[ h a f i z ] said...

tauge : hehe, sbb johor bnyk pengaruh jawa. haha

[ h a f i z ] said...

chapatichokelat : haha,,, memang mknan kat ctu sedap2 laa :D

[ h a f i z ] said...

najwa : eh, yeke.x taw lak..
hmm, sy bukan org korea. mnne la tu. :P hehe

Anonymous said...

yeah...seoul garden mmg SEDAP!!!

STIAP MINGGU DTG..HAHAKZ:D

Dae Hyun Kim said...

yeah...seoul garden mmg SEDAP!!!

STIAP MINGGU DTG..HAHAKZ:D

[ h a f i z ] said...

mak aiii, setiap minggu ke ? haha.
ni gile2 obsess ni. haha

Dae Hyun Kim said...

awal2 mmg la setiap minggu...da lame2 konpem muak..mkn mnde same je

[ h a f i z ] said...

haha, taw pon...
kalau suke pon.
sebulan 2 kali tu okay lagy :D

Dae Hyun Kim said...

yupz
=D

iffan adiratna said...

erm tol gak2 setengah drpd dyeorg mmg wat plastic surgery pon....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...